Unit kokurikulum SKSB telah mengadakan Perkhemahan Bersepadu yang melibatkan kesemua unit beruniform. Perkhemahan ini diadakan pada 13,14dan 15 November 2009. Ianya telah dijalankan di Tiram Indah Village Resort.

Seramai 114 orang pelajar dan semua guru SKSB telah terlibat dalam perkhemahan ini. Pelbagai aktiviti telah dijalankan seperti Ikhtiar Hidup , Pertolongan Cemas , "Jungle Tracking", Malam Kebudayaan. dan lain-lain lagi...

Walaupun hujan turun hampir sepanjang tempoh perkhemahan namun ianya tidak menjadi halangan.Di samping itu, peserta dilatih dengan penuh disiplin ala ketenteraan serta ketepatan masa dan cepat bertindak. Para peserta tabah menempuh dugaan. Malahan dugaan inilah yang menjadi pemangkin semangat dan menambah pengalaman peserta untuk menghadapi dugaan dalam kehidupan sebenar.

Syukur kepada tuhan kerana tiada perkara yang tidak diingini berlaku sepanjang perkhemahan ini berlangsung. Keselamatan para peserta dan guru adalah perkara yang paling diutamakan. Ucapan setinggi-tinggi tahniah kepada semua guru SKSB , Kem Komandan dan AJKnya, Pihak Pentadbiran Sekolah, Pihak Tiram Indah Village dan mereka yang telah menjayakan program ini secara langsung atau tidak langsung. Semoga acara seperti ini akan diadakan pada tahun-tahun akan datang.

Pasukan Pengakap SKSB menunjukkan kemahiran mereka dalam pertandingan kawad antara badan beruniform semperna Perkhemahan Unit Beruniform SKSB 2009. Tahniah kepada mereka kerana telah menjadi juara dan juga telah menunjukkan mutu kawad yang sangat baik berbanding unit-unit lain. Kami juara kerana kami "BUAT SEHABIS BAIK".

1 comments:

Geli ajerkkkk.... jeriiii....

Ini tahun kasi hantar peserta kawat kaki pengakap ke pertandingan peringkat daerah..... ok...

Post a Comment